Komandant KFOR-a: Kosovske bezbednosne snage priznajemo u sadašnjoj formi

"Kosovske bezbednosne snage do sada rade u okviru svog mandata i to je forma u kojoj ih mi priznajemo. KFOR će nastaviti da obavlja svoju misiju u garantovanju bezbednosti, slobode kretanja bez obzira na etničku pripadnost i religiju," poručio je danas komandant KFOR-a, general Đuzepe Fungo.

On je posetio Goraždevac, gde je razgovarao sa lokalnim predstavnicima Srba, obišao lokalnu školu gde se kratko sastao sa direktorom, Milivojem Zdravkovićem i crkvu brvnaru Svetog Jeremije u kojoj su sačuvane dveri iz šesnaestog veka.

Fungo je za radio "Goraždevac" izjavio i da će KFOR nastaviti sa obezbeđivanjem manastira Visoki Dečani i da se u tom pogledu ništa neće promeniti.

Srbi su u razgovoru sa komandantom KFOR-a preneli da je bezbednost ključni problem. Goraždevac i ostale srpske sredine u pećkom regionu se suočavaju sa manjkom srpskih policajaca, te je od Funga zatraženo da o ovom problemu razgovara i sa ministrom unutrašnjih poslova Kosova.

"Nije više situacija da Srbi neće da se integrišu, već da neće da ih integrišu," rekao je šef opštinske podkancelarije u Goraždevcu, Slobodan Petrović.

U Goraždevcu rade samo dva srpska policajca.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.