Koha: Osuđena uslovno na pet meseci zatvora nakon što je gađala muža šoljicom

Sud
FOTO: N1

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Osnovni sud u Đakovici, ogranak u Mališevu, osudio je optuženu E. E, na pet meseci zatvora uslovno, pod optužbom da je zbog ljubomore gurnula svog supruga i gađala ga šoljicom.

Prema presudi koju je u sredu saopštio sudija Ljuljzim Paćarizi (Lulzim Paçarizi), kazna zatvora izrečena optuženoj neće biti izvršena ukoliko ne počini drugo krivično delo u roku od godinu dana.

Takođe je dužna da plati iznos od 20 evra na ime troškova procesa, kao i 30 evra na ime obeštećenja žrtvama zločina, prenosi „Zakletva za pravdu“.

Inače, E. E. se izjasnila da je krivia na prvom ročištu održanom 27. jula.

Prema optužnici, 1. septembra 2020. godine, oko 05.30 sati, u njihovom zajedničkom domu, nakon spora, s namerom je upotrebila silu protiv povređenog supružnika V. H., prouzrokujući mu bol.

U optužnici se navodi da je, nakon što je optužena primetila poruku na telefonu oštećenog, usled ljubomore, počela da priča, viče i vređa ga, tako da je oštećeni izveo decu iz kuće i poslao ih kod prijatelja, dok optužena nastavlja da viče i u jednom trenutku se buni, gurajući povređenog obema rukama, zatim izvlači šoljicu i baca je u pravcu oštećenog, ali ga nije pogodila. Ona se tereti da je počinila krivično delo „napad“ iz člana 184. stav 1, za koje je propisana novčana kazna i kazna zatvora do godinu dana.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.