Koha: Očekuje se da će više od 100 biznisa na Kosovu biti kažnjeno zbog podizanja cena u vreme pandemije

Foto: Koha

Kosovska poreska uprava identifikovala je poreske prekršaje u 193 biznisa, uglavnom zbog podizanja cena životnih namirnica i pojedinih farmaceutskih proizvoda, zbog čega će biti kažnjeni, prenosi prištinska Koha.

Utvrđeni slučajevi su u postupku razmatranja jedinice za izricanje obaveznih novčanih kazni unutar poreske uprave, od koje se očekuje da donese odluke o kazni, na osnovu izveštaja eksperata koji su utvrdili kršenja. Još uvek se ne zna ukupna vrednost svih kazni, pošto se očekuje da se ona utvrdi u zavisnosti od kršenja, piše ovaj medij.

Prekršaje je poreska uprava utvrdila na osnovu izjava koje su građani izneli. Ova institucija primila je više od 3.000 poziva za oko nedelju dana.

Ova kršenja su identifikovana nedelju dana nakon izbijanja globalne pandemije COVID-19 na Кosovu. Očekuje se da će poslovni objekti o kojima je reč biti kažnjena.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.