Koha: "Na severu bez ilegalnih telefonskih operatora, ćerka firma Telekoma Srbije počinje sa radom"

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Danas se završava dodatni rok odobren od strane Regulatorne agencije za telekomunikacije za prestanak ilegalnih operatora mobilne i fiksne telefonije na severu. 

Ovo je ispred Upravnog odbora ARKEP-a najavio Krešnik Gaši.

Gaši je saopštio da se od dva ilegalna operatora – Telenor i VIP zahteva da do 1. maja prekinu sa svim signalima a koji su do sada radili na teritoriji Kosova, uglavnom u severnom delu zemlje.

"ARKEP je dao rok za dva operatora Telenor i VIP kojima je datum – 1. maj 2017., dat kao krajnji rok kada mogu da zaustave rad u Republici Kosovo," kaže Gaši za KP.

On je dodao da su oba ilegalna operatora potvrdila da će 1. maja prekinuti sve aktivnosti dok će ARKEP odmah 2. – obaviti proveru kako bi se utvrdilo da li je prekinut signal.

Ukol ikoovi operatori ne budu prestali sa svojim aktivnostima na terenu, Regulatorna agencija za telekomunikacije će pokrenuti pravni postupak protiv njih.

Srpska strana je, najavljujući prestanak, kazala da će 20 antenskih stubova Telenora i Vipa biti stavljeno u službu onoga što oni nazivaju ćerkom firmom Telekoma Srbije koja je, u skladu sa zakonima Kosova, registrovana u Mitrovici, prenosi Koha.net.

Signali mobilne mreže Telekom 065 i 064 su, prema srpskim medijima, postavljeni u centralnom delu Kosova, u regionu Gračanice, Kosovskog pomoravlja, Štrpca, Osojana i na severu.

Bez signala srpskih operatora ostaju i Kosovo Polje, Lipljan, Uroševac, Priština, Prizren i drugi deo Metohije.


Pročitajte još:

Telenor i Vip mobile od 1. maja bez signala na KiM-u

"Maj – rok za prestanak rada srpskih ilegalnih telefonskih operatora"

ARKEP: Antene MTS-a na 30 lokacija

ITU objavila broj +383, Kosovo potpisano sa fusnotom (DOKUMENT)"Srbija uputila pismo ITU za telefonski pozivni broj"

Postignut dogovor o telekomunikacijama: Kosovu +383 – 15. decembra, MTS-u privremena dozvola


 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.