Koha Ditore obustavila štampano izdanje usled virusa korona

Usled pandemije virusa korona, te vanrednog stanja za javno zdravlje, obustavljeno je štampanje prištinskog dnevnog lista Koha Ditore. Ona će do daljnjeg izlaziti u elektronskom izdanju.

Informaciju je kasno sinoć potvrdio glavni urednik ovog lista Agron Bajrami.

„Zbog situacije u vezi sa COVID – 19, Koha Ditore se od sutra neće štampati. Naše novine će biti samo u elektronskom (onlajn) izdanju i biće besplatne! Naše čitaoce molimo da ostanu kući i poslušaju savete vlasti. Nadamo se da ćemo se štampanju vratiti što je pre moguće. Do tada – budite bezbedni“ – poručio je Bajrami, objavljujući i fotografiju naslovnice koja će se naći na Internetu

Na Kosovu je do sada registrovano devet slučajeva korona virusa na Kosovu. Prema poslednjim podacima od sinoć, od ukupnog broja obolelih, četiri je iz opštine Mališevo, tri su iz Vitine, jedan iz Kline i jedan iz Podujeva.

Kosovska vlada sinoć je ujedno na svom sastanku na poziv premijera Kosova, Aljbina Kurtija, a na zahtev ministra zdravlja Arbena Vitije, odlučila da proglasi vanredno stanje za javno zdravlje.

Na konferencijama za medije u vladinim institucijama u Prištini, novinari nose maske i rukavice, dok zvaničnici između sebe se nalaze na distanci od najmanje jednog metra.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.