Kod Rudara u Zvečanu policija oduzela kamion sa ovcama, na policiju bačen suzavac

Za samo jedan dan kosovska policija i carina sprečili su šverc ovaca na Severu, kao i prethodno u Kačaniku.

Kasno sinoć u Rudaru kod Kosovske Mitrovice, zaustavljen je kamion koji je prevozio 56 ovaca bez odgovarajuće dokumentacije, odnosno bez dokumentacije o poreklu životinja a kojim je upravljao muškarac sa Kosova.

Kako navodi Kosovska policija u svom današnjem saopštenju, u tom trenutku na lice mesta pristiglo je još nekoliko vozila, za koje policija navodi da su bila „sumnjiva“ i iz koji su u blizini policijskih vozila izbačena pirotehnička sredstva na policiju. Nije bilo povređenih.

Kamion je u međuvremenu sproveden do carinskog terminala u Južnoj Mitrovici radi daljeg postupka.

Slučaj je prijavljen policijskim jedinicama iz regiona Severna Mitrovica radi uviđaja. Policija nije iznela dalje detalje niti odakle je kamion i gde je saobraćao, niti ko su lica koja su bacila pirotehnička sredstva na policiju.

Takođe u petak, kosovska carina sprečila je šverc 336 ovaca iz Severne Makedonije koje je pronašla u selu Doganović kod Kačanika.

Ovce je oduzela kosovska agencija za veterinu, a osoba koja je pokušala da prošvercuje životinje je puštena i postupak se vodi kroz redovnu proceduru.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.