Ko je narednik Kosovske policije, koji je danas osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva 32-godišnjaka

Sud
FOTO: N1

Izvor: IndeksOnline (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Pripadnik Kosovske policije Šefki (Shefki) Spahiu dobio je doživotnu kaznu za ubistvo 32-godišnjeg Jetmira Aljiaja (Aliaj) iz sela Mušotište u Suvoj Reci.

Aljiaja je na radnom mestu, u kazinu u Suvoj Reci, ubio policajac Spahiu koji je otišao da izvrši pljačku, piše IndeksOnline.

32-godišnja žrtva uspela je da ga identifikuje pre nego što je upucan, 17. marta prošle godine.

Pored optužbe za ubistvo, ovog policajca tužilaštvo je pre nekoliko godina optužilo i za seksualno zlostavljanje dve maloletne devojke.

Prema Osnovnom tužilaštvu u Prizrenu 9. juna 2015. godine u Suvoj Reci u motelu, Spahiu je stupio u seksualni odnos sa maloletnicima.

„U isto vreme i na istom mestu, iskoristivši nezaštićenost i starost oštećene, nakon seksualnog odnosa sa jednom maloletnicom, izvršio je obljubu nad drugom oštećenom“, navedeno je u optužnici tužilaštva protiv Spahiua, prenosi IndeksOnline.

U junu 2016. godine, Osnovni sud u Prizrenu oslobodio je policajca Spahiua, nakon što je potvrdio da su navodi tužilaštva o seksualnom zlostavljanju maloletnica od strane policajca neutemeljeni.

Ali, ovo nije jedini slučaj da se ovaj policajac suočio sa pravdom.

Problematični policajac bio je pod lupom PIK-a zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i falsifikovao dokumente.

Pročitajte još:

Dva ubistva u Suvoj Reci – bratoubistvo, policijski narednik osumnjičen za ubistvo u kazinu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.