Književno veče sa dr Neletom Karajlićem u Gračanici

Knjiga Dr Nele Karajlić
Foto: Dom kulture „Gračanica“

Književno veče posvećeno dr Neletu Karajliću povodom drugog dela trilogije romana „Solunska 28“ biće održano večeras u 19 časova u Domu kulture u Gračanici.

Drugi deo trilogije romana „Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji“ posvećen je ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na samoj obali Dunava tokom nemačke okupacije Beograda.

Pripovedajući o svemu onome što je snašlo stanare Solunske 28 tokom nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu, Karajlić nudi podjednaki čitalački užitak i onima koji su čitali prvi deo trilogije, ali i onima koji se tek sada pridružuju armiji njegovih vernih čitalaca, navodi se u saopštenju Doma kulture.

Dr Nele Karajlić je rođen u Sarajevu 1962. godine kao Nenad Janković. Završio je Drugu sarajevsku gimnaziju, studirao orijentalistiku na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Multimedijalni je umetnik koji se bavi muzikom, filmom, televizijom, pozorištem i književnošću. Ranih osamdesetih osniva rok grupu Zabranjeno pušenje, koja veoma brzo postaje jugoslovenski fenomen.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.