Knjiga Bekima Fehmijua ne može na Kosovo

U petak i subotu je u Prištini i Prizrenu promovisan drugi deo biografije Bekima Fehmijua "Blistavo i strašno", koji je na albanskom jeziku objavio Samizdat B92. Ceo tiraž prosleđen je na Kosovo u ponedeljak, ali je dozvoljeno samo lagerovanje u carinskom magacinu, bez mogućnosti da ih preuzme distributer prištinska Rilindja AGE.

"Najveći albansko-srpski glumac Bekim Fehmiju još krajem osamdesetih pobunio se protiv širenja mržnje, povukao se iz profesionalnog i javnog života. I o tome ostavio i svedočenja u svojoj testamentarnoj biografiji upravo u knjizi 'Blistavo i strašno'. I opet se događa da njegovo svedočanstvo bude žrtva carinskog rata reciprocitetnih mera koje obuhvataju i izuzetno vredno delo kakva je ova Bekimova knjiga," rekao je Veran Matić, direktor Samizdata, koji je učestvovao na vrlo posećenim i emotivnim promocijama Bekimove knjige u Prištini i Prizrenu. 

Mediji na Kosovu objavili su informaciju o svojevrsnom zarobljavanju ove knjige, a kako su dobili informacije od predstavnika vlasti, već sutra bi trebalo da bude rešen ovaj "nesporazum".

B92

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.