KM: Izložba „Relacije“ večeras u galeriji Fakulteta umetnosti

Izložba
Foto: Fakultet umetnosti u Prištini

Izložba skulptura pod nazivom „Relacije“ autora Miloša Šarića i Slaviše Mihajlovića biće otvorena večeras u 20 časova u galerija Fakulteta u umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Ova izložba obuhvata petnaest skulptura, čija je težnja da dosadašnji rad dvojice autora prikažu u mestu sa kog je i počelo njihovo likovno usavršavanje.

Miloš Šarić, završio je osnovne akademske studije vajarstva na Fakultetu umetnosti u Prištini – Zvečanu, a doktorirao je na beogradskom Fakultetu primenjenih umetnosti. Izlagao je na četiri samostalne i na više od sedamdeset kolektivnih i međunarodnih izložbi u zemlji i inostranstvu, i bio učesnik na nekoliko likovnih kolonija. Njegova dela nalaze se u javnim i privatnim kolekcijama. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a od 2016. godine. Živi i stvara na relaciji Vlasotince – Beograd.

Svoje stvaralaštvo dvojica mladih autora zasnivaju na „komponovanju geometrijskih metalnih elemenata u cilju postizanja jednog sklopa – organsko-modularne površine“.

Autori kritički sagledavaju današnji svet – društvo, a fokus je usmeren ka čoveku koji je usled neprestane borbe i rastrzanosti koje život donosi, u poziciji žrtve svog vremena.

Slaviša Mihajlović je završio osnovne akademske studije na Fakultetu umetnosti u Prištini – Zvečanu na odseku vajarstva u klasi prof. Peka Nikčevića 2014. godine i master akademske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2015. godine. Dobitnik je nekoliko nagrada za skulpturu. Učestvovao je na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i više likovnih kolonija i projekata. Jedan je od osnivača Kulturnog skloništa KRIK u Kosovskoj Kamenici. Živi i stvara u Kosovskoj Kamenici.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.