Klan Kosova: Večeras inspekcije i kontrole širom Kosova

policija
FOTO: Klan Kosova

Očekuje se da će večeras inspekcijske ekipe zajedno sa policijom izaći na teren u više opština širom Koosva a s ciljem provere da li se poštuju propisane mere u borbi protiv koronavirusa, javio je danas Kljan Kosova.

Ovaj medij prenosi da će inspekcijski timovi u pratnji policije izaći na teren u opštinama Prizren, Gnjilane, Peć, Mitrovica, Uroševac i Đakovica, dok će samo u Prištini biti angažovano 11 različitih timova koji će vršiti inspekciju rada ugostiteljskih objekata.

Specijalni timovi će, prema pisanju ovog medija, biti postavljeni u više ulica u Prištini u centru grada, ali i na periferiji.

Neće biti tolerancije za nepoštovanje mera koje uključuju distancu, nošenje maski i poštovanje radnog vremena, dok će u suprotnom biti izrečene novčane kazne, dodaje ovaj medij.

Kako je večeras potvrdio glavni sanitarni inspektor na Kosovu, Ibrahim Trešnjaku za Radio slobodna Evropa, u proteklih sedam dana izrečeno je preko 1000 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera u borbi protiv koronavirusa.

Sanitarna inspekcija je izrekla 923 novčanih kazni fizičkim licima i 80 pravnim, a ujedno je dostavljeno i 756 potvrda o obaveznoj samoizolaciji, poručio je Trešnjaku.

Kosovska vlada uvela je 28. jula novi set mera u borbi protiv širenja koronavirusa, među kojima je i odluka da je rad ugostiteljskih objekata zabranjen u periodu od 22:30 do 05:00.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.