Klan Kosova: Radnici obezbeđenja opštine Severna Mitrovica pet meseci bez plata

Opština Severna Mitrovica zastava kosovska kosovo
FOTO: KoSSev

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, sinoćno izdanje)

Od decembra radnici obezbeđenja opštine Severna Mitrovica rade bez ijednog centa. Oni su pet plata u minusu jer njihovoj firmi „Panther Security“ nije isplatila lokalna vlast, a ugovor im je istekao u aprilu.

U novembru prošle godine ova severna opština ostala je bez predsednika opštine, posle ostavke Milana Radojevića. Novi predsednik, Erden Atić, još uvek nije obnovio ugovor, ali ih je zamolio da nastave da obezbeđuju, piše Klan Kosova.

U „Panther Security“ su potvrdili da imaju problema sa naplatom, dok su naveli da imaju zahtev opštine da nastave sa radom, kako objekat ne bi ostao bez obezbeđenja. Nisu dobili ni uplatu iz Zvečana, ali sada obezbeđenje ne ide na posao, zbog tenzija.

Čak ni kompanija za čišćenje koja ovde ima dva radnika, već pet meseci nije primila uplatu.

Gradonačelnik Atić je pisanim putem odgovorio Klan-u, ali bez navođenja detalja o tome kada će biti isplaćen rad opštinskih tehničara.

„Pitanja koja ste pokrenuli su problemi nasleđeni od prethodne vlasti. Od našeg dolaska na vlast, radili smo na pitanjima koja ste postavili“, rekao je on.

Da gradonačelnik može brže da deluje, kaže zamenik predsednika skupštine, Skender Sadiku, koji izražava zabrinutost za dobrobit ovih radnika.

Erden Atić je preuzeo funkciju gradonačelnika Severne Mitrovice 19. maja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.