Kisić Tepavčević: Iz inostranstva stiglo 23.000 osoba, 36 sa sumnjom na kovid

Kisić
FOTO: KoSSev

Oni koji se vraćaju sa odmora i dalje se prijavljuju i rade test samoprocene putem aplikacije E-Zdravlje. Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević kaže za RTS da se od petka prijavilo 23.000 građana koji su se vratili iz inostranstva, a da je 36 sumnjivih na kovid 19 poslato u kovid ambulante.

Zamenica direktora „Batuta“ dr Darija Kisić Tepavčević je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, izjavila da se većina onih koji su se vratili sa odmora prijavilo na servis E-Zdravlje.

„Od petka u 18 časova se do jutros prijavilo ukupno 23.000 naših građana. Više od dve trećine su došli sa područja Crne Gore i BiH, mada su tu i druge zemlje – Hrvatska, Albanija, Turska i druge, praktično iz svih delova sveta su došli putnici u prethodnom vremenskom periodu“, kazala je Kisić Tepavčević.

Prema njenim rečima, nakon popunjavanja testa samoprocene kod 36 građana je „procenjen skor“.

„Upućeni su u kovid ambulante, sumnjivi na prisustvo kovida 19, gde su dalje podrvrgnuti procedurama“, istakla je.

Na osnovu broja građana, napominje, može se videti da sistem funkcioniše.

„Mogli smo da vidimo već u prvim satima nakon zvaničnog početka rada sistema, imali smo oko deset prijava u minuti. Oni građani koji su prošli proceduru naveli su da se radi o jednostavnoj proceduri, a koja pruža sve informacije koje su od značaja“, zaključila je dr Kisić Tepavčević.

RTSPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.