Kisić-Tepavčević i Spirić: Potpisan ugovor o angažovanju geronto domaćica

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, potpisao je danas ugovor o angažovanju geronto domaćica sa srpskom ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darijom Kisić -Tepavčević.

„Danas smo potpisali važan ugovor. Aktivnim merama politike Vlade Republike Srbije a kroz direktno angažovanje geronto domaćica nivo zaštite starih i nemoćnih lica podići ćemo na jos viši lestvicu a samim tim smanjiti nezaposlenost u gradu“, istakao je predsednik PO Spirić.

Osnovni zadatak i ciljevi geronto domacica sastoje se u pomoći starim i nemoćnim licima na terenu i posredovanje u obezbeđivanju različitih vrsta usluga.

Trenutno su u četiri opštine na Severu Kosova angažovane 22 geronto domaćice.

Iz Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica podsećaju da je ovo treća godina za redom u pogledu angažovanja ovih lica sa tendencijom produžetaka ukoliko postoje potrebe za njima.

Spirić se ovom prilikom zahvalio na pomoći predsedniku Srbije, Aleksandaru Vučiću, Vladi Srbije i Kancelariji za KiM.

Spirić ove nedelje boravi u poseti Beogradu sa delegacijom iz Kosovske Mitrovice.

On je juče potpisao ugovor o donaciji specijalne auto-dizalice „pauk“, koju Grad Beograd poklanja Kosovskoj Mitrovici za lakše uređivanje parkinga i grada.

Primopredaja je izvršena u Beogradu, zbog zabrane ulaska na Kosovo zameniku gradonačelnika, Goranu Vesiću.

Pročitajte još:

Grad Beograd donirao K. Mitrovici auto-dizalicu „pauk“

Darija Kisić Tepavčević i Spirić

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.