Kirbi na sastanku sa komandantom KFOR-a: Srpske vlasti imaju visoko mišljenje o KFOR-u

Komandant KFOR-a, general-major Frančesko Paolo Filjiuolo, sastao se danas sa ambasadorom SAD u Srbiji, Majklom Kirbijem, u NATO štabu KFOR-a u Prištini, u kampu "Filmski grad", saopšteno je iz KFOR-a. Tokom sastanka, Kirbi i general Filjiuolo su razgovarali o "mnogim temama u vezi sa najnovijim dešavanjima koja se tiču bezbednosti i društveno-ekonomske situacije na Kosovu". Istovremeno, ambasador Kirbi je istakao i visoko mišljenje koje srpske vlasti imaju o KFOR-u. Sastanku u sedištu KFOR-a je prisustvovala i američka ambasadorka na Kosovu, Trejsi En Džejkobson. Kirbi je sinoć prisustvovao i prijemu diplomatskog kora kod kosovske predsdnice, Atifete Jahjage. 

"Njegova ekselencija Kirbi je ukazao na ključnu ulogu koju KFOR ima da nepristrasno osigura bezbedno okruženje na Kosovu za dobrobit svih naroda Kosova. On je, takođe, istakao visoko mišljenje koje srpske vlasti imaju o KFOR-u, smatrajući KFOR glavnim elementom stabilnosti na Kosovu čime se poboljšava ukupna bezbednost u regionu Balkana," navodi se u saopštenju iz KFOR-a. 

Kirbi i Filjiuolo su takođe istakli i pozitivan napredak postignut u pogledu saradnje između KFOR-a i drugih bezbednosnih činilaca u ovom području.

Kontingent SAD sastoji od oko 700 vojnika koji predvode Multinacionalnu borbenu grupu – Istok sa sedištem u bazi "Bondstil", dok su ostali američki vojnici deo glavnog štaba KFOR-a u kampu "Filmski grad".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.