"Kir Janja" sutra u Kosovskoj Mitrovici

U susret Danu studenata koji Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici obeležava 21. aprila, sutra će u Mitrovičkom dvoru biti izvedena predstava "Kir Janja", rađena po istoimenom romanu Jovana Sterije Popovića.

Na duhovit, zanimlјiv i lepršav način, uz kreativno osmišlјenu scenografiju i originalnu muziku, glumci oživljavaju živopisne likove kojima je Sterija opisao stanje u društvu, ali i ismejao loše karakterne osobine lјudi, koje su univerzalne i prisutne u svakom vremenu.

Članovi Okret teatra – Marko Nikolić, Danijela Tanasković, Marija Ćeranić, Milan Vranešević i Nikola Krneta predstavu će izvesti u 20 časova, a ulaz je slobodan.

O Okret teatru

Okret teatar je pozorišna trupa osnovana 2012. godine u Beogradu sa želјom da svojim predstavama deci i mladim lјudima približi svet lektire.

Glavni projekat trupe je Teatar lektire, koji započinje scenskom postavkom dela Sterije Popovića Kir Janja, a u planu je postavka i drugih zanimlјivih dela iz programa školske lektire.

Trupu čine diplomirani glumci sa iskustvom stečenim kroz brojne uloge u pozorištima Boško Buha, Pozorište na Terazijama, Jugoslovensko dramsko pozorište, Narodno pozorište, Madlenianum, kao i u televizijskim igranim serijama, dečjim televizijskim programima i igranim filmovima.

Izvođenje predstave u Kosovskoj Mitrovici organizuju Studentski centar Priština i mitrovički privremeni organ.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.