Kipar neće menjati svoj stav o nepriznavanju Kosova

"Kipar ne namerava da menja stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova," ključna je poruka novopostavljenog ambasadora Kipra u Beogradu, Konstantinosa Eliadesa. On se danas u ovom gradu sastao sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Markom Đurićem, a pored odnosa Kipra i Srbije, razgovarali su i o dijalogu Beograda i Prištine, te stanju na KiM-u.

"Đurić se Eliadesu zahvalio zbog dosledne podrške Vlade Kipra politici Srbije po pitanju Kosova i Metohije i izrazio očekivanje da će tradicionalno prijateljski odnosi dveju država nastaviti da se unapređenju i u narednom periodu," saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Direktor ove kancelarije je, takođe, u ime Vlade Srbije izrazio zahvalnost zbog prošlogodišnjeg glasanja predstavnika Kipra protiv prijema Kosova u UNESCO, upoznavši ambasadora sa tokom procesa dijaloga Beograda i Prištine, političkom i bezbednosnom situacijom na KiM-u i "značajem uspostavljanja Zajednice srpskih opština za opstanak i prosperitet srpske zajednice na Kosovu i Metohiji."

Sa druge strane, Ambasador Eliades je obećao i snažnu podršku svoje zemlje u nastavku procesa evrointegracije Srbije.

Kipar je bio jedna od 50 zemalja članica UNESCO-a koje su, početkom novembra prošle godine, glasale protiv članstva Kosova u ovu međunarodnu organizaciju Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu, kao i jedna od 58 zemalja koje su glasale za tadašnji predlog Srbije da se odluka o članstvu Kosova odloži.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.