KFOR rekonstruiše most koji povezuje Klinu i Peć

KFOR Klina most
FOTO: KFOR

U vojnom kampu Villađa Italia kod Peći održan je sastanak između predstavnika KFOR-a, gradonačelnika Kline i direktorke Kancelarije za zajednice u opštini Klina o izgradnji mosta koji povezuje Klinu i Peć, saopštio je KFOR.

Inženjer italijanskog KFOR-a za upravljanje infrastrukturom (IMC) Regionalne komande zapad analizirao je strukturalne probleme u vezi sa mostom, navodi se u saopštenju italijanskog KFOR-a koje je dostavljeno Radio Goraždevcu.

Nakon nekoliko inspekcija i dubinskih istraživanja, identifikovani su problemi koji su doveli do prisustva velikih konstruktivnih oštećenja na mostu, usled korozije i erozije okolnog zemljišta.

Direktor IMC-a je predložio moguća rešenja za vraćanje pune efikasnosti mosta.

To zahteva specijalizovane intervencije, koje može da izvrši samo građevinska kompanija u sektoru. On je izrazio spremnost Regionalne komande zapad da pruži tehničku podršku u bilo kom trenutku, dodaju iz KFOR-a.

Na sastanku je predstavljen završetak niza efektivnih i ciljanih angažmana u poslednja tri meseca između komandanta Regionalne komande zapad Marka Javaronea, predsednika opštine Klina Zenuna Elezaja i predstavnice srpske zajednice Silvije Rašković, uz podršku kontinuiranog rada, jedinice LMT-a, CIMIC-a i IMC-a, navodi se u saopštenju KFOR-a.

Sastanku su, pored pomenutih, prisustvovali i savetnik za urbanizam i zaštitu životne sredine opštine Klina, Enver Beriša i direktor IMC-a.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.