KFOR-ova lista članova ŠIK-a

Izvor: Bota sot (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Očekuje se da će dosijei i dokumenti KFOR-a sa detaljnim informacijama o ŠIK-u PDK-a da posluže kao konkretan dokaz u Specijalnom sudu sa sedištem u Hagu, kako bi se razjasnila neka od ubistava, nasilni napadi i zločini koji su se dogodili u periodu rata protiv Albanaca na Kosovu.

KoSSev – U izvornoj vesti navedena su puna imena i prezimena navodnih pripadnika ŠIK-a.

Očekuje se da će brojni svedoci da svedoče za ratne zločine počinjene među Albancima. Bivši pripadnik ŠIK-a PDK-a Nazim Blaca priznao je da je PDK organizovala odred za likvidacije i nasilne napade.

Iako su aktivnosti ŠIK-a PDK-a zavedene u stotinama dokumenata, predmeta, koji sadrže informacije sa terena – do detalja je to otkrio KFOR/NATO. Kao jedna od najjačih armija na svetu, profesionalna jedinica unutar obaveštajne službe prikupila je informacije i činjenice sa terena. Verovatno je korišćena sofisticirana tehnologija za praćenje, istrage, opservaciju kroz naprednu tehnologiju, a kontaktirani su i njihovi članovi i svedoci ŠIK-a.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.