KEDS najavljuje pooštravanje restrikcija: Blok A3 ispao iz sistema

 

Obilić elektrana
FOTO: KoSSev

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

KEDS je saopštio da je blok A3 Termoelektrane „Kosovo A“ ispao iz sistema.

Ovo će pogoršati situaciju sa snabdevanjem električnom energijom, a KEDS kaže da je primio zahtev od KOSTT-a da izvrši vanredne restrikcije struje, prenosi Gazeta Express.

„Situacija sa snabdevanjem električnom energijom pogoršava se zbog pada mreže A3. KOSTT je danas zatražio od KEDS-a da izvrši vanredne restrikcije električne energije zbog kvara jedinice A3 iz sistema. To znači da se u zemlji trenutno proizvodi manje od 400 megavata, što situaciju čini nimalo povoljnom“, navodi se u saopštenju.

U KEDS-u kažu i da će im biti teško da obaveste potrošače o restrikcijama koje će biti pooštrene.

„S obzirom na vanredne restrikcije, biće veoma teško na vreme obavestiti sve potrošače, za šta tražimo razumevanje“, navodi se u saopštenju.

Trenutno, prema KEDS-u, restrikcije su dva sata, ali da se situacija ne bi dodatno pogoršala, od potrošača traže da „maksimalno štede struju”.

„Efikasno korišćenje znači da svi imamo više struje. U ovim teškim okolnostima moramo delovati ujedinjeni kako bismo ih što lakše prebrodili. Zajedno možemo uspeti!“, navodi se u saopštenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.