KBS potvrdio: Juče je pronađeno telo Seada Aljušija

Iz Ibra je juče, nakon 19 dana potrage, izvučeno telo sedamnaestogodišnjeg albanskog mladića, Seada Aljušija, potvrdile su Kosovske bezbednosne snage. Iz KBS-a podsećaju da su njihovi ronioci sve vreme bili uključeni u potragu, da je njihov tim činilo od 17 do 40 pripadnika KBS-a, da su ih posećivali komandant puka civilne odbrane KBS-a, pukovnik Šaip Haziri, te zvaničnici Ministarstva KBS-a i oficiri, kao i da su imali "blisku saradnju" sa KFOR-om, Kosovskom policijom, te rukovodstvom opština, građanima i drugim opštinskim strukturama. Aljuši je nestao 10. aprila, kada je bežeći sa još dvojicom mladića, pokušao da pređe Ibar, a pošto su otkriveni u pokušaju krađe u odgajivačnici rasnih štenadi, u blizini Vojnog remonta.

"Tim za potragu i spasavanje u vodama – puk civilne odbrane  KBS-a, nakon 19 dana operacije pretraživanja reke Ibar u Mitrovici, juče, 28. aprila 2015. godine, u 13.00, pronašao je beživotno telo sedamnaestogodišnjeg Seada Aljušija, iz mitrovičkog sela Suvi do," navodi se u saopštenju KBS-a u kojem se dodaje da je telo pronađeno u mestu Rudare, u Zvečanu, a da je identifikaciju tela izvršio tim za sudsku medicinu.

Kako dalje navodi KBS, tokom 19 dana potrage za ovim mladićem, KBS je bio angažovan svakog dana, to jest, "tim profesionalaca u vodi – od 17 do 40 pripadnika (u zavisnosti od okolnosti), sa četiri vozila, dva broda i specijalizovanom opremom za traganje i spasavanje u vodi."

Tokom operacije, dalje dodaje KBS, spasilački tim "posećivao je komandat puka civilne odbrane, pukovnik Šaip Haziri, zvaničnici Ministarstva KBS-a i oficira KBS-a, kako bi podržali potragu za telom Seada Aljušija," ali i da je tokom potrage, KBS imao "blisku saradnju sa KFOR-om, Kosovskom policijom, rukovodstvom opštine, građanima i drugim opštinskim strukturama."

Telo Aljušija je izvučeno juče iz Ibra, a nakon što je prekjuče u Sočanici, iz Ibra izvučeno beživotno telo muškog pola, koje je primetio ribolovac. Iz Ibra je i 17. aprila izvučeno telo 63-godišnjeg D.D. iz sela Gojbulja, kod Vučitrna, koji je prethodno nestao početkom aprila u Zvečanu. Pripadnici Civilne zaštite su prethodno, 14. aprila, kod Banjske, bezuspešno pokušali da izvuku telo koje se nalazilo u fazi raspadanja, takođe iz Ibra, a koje je struja tada odnela dalje nizvodno.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.