KBS iz Južne Mitrovice od 25-28. marta na vežbi „Soko 03“ u Podujevu

FOTO: KBS

Izvor: Zvanični sajt KBS (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kosovske snage bezbednosti obaveštavaju javnost da će na osnovu godišnjeg plana izvođenja vežbi i obuke, Treći bataljon za brzo reagovanje Kosovskih snaga bezbednosti sa sedištem u Mitrovici, od 25. do 28. marta 2019. godine, sprovesti obuku u okviru vežbe „Soko 03“, u saradnji sa Skupštinom Opštine Podujevo, odnosno civilnim agencijama u ovoj opštini, a sa ciljem da se provere veštine i reagovanje institucija u vanrednim situacijama.

U ovoj vežbi, trupe KBS-a, odnosno Trećeg bataljona za brzo reagovanje biće raspoređene iz kasarne u Mitrovici u region opštine Podujevo, tako da će se na autoputevima i lokalnim putevima videti konvoj Kosovskih snaga bezbednosti kako prolazi.

Vežba na terenu se izvodi kako bi se osposobili i proverili kapaciteti i sposobnost reagovanja a prema planiranom rasporedu.

Kosovske snage bezbednosti takođe obaveštavaju građane regiona Mitrovice i regiona Prištine da se ni na koji način nikakva sloboda kretanja građana neće kršiti, kao ni ugrožavanje imovine.

Kosovske snage bezbednosti i Skupština Opštine Podujevo preduzele su sve neophodne mere kako bi se osiguralo da se vežba uspešno održi, te da ne postoji zabrinutost za građane ova dva regiona.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.