Kastrati: Kurti ni sa oružjem, ni u uniformi nije bio deo „OVK“ na području Laba

Kadri Kastrati
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Bivši komandant OVK u operativnoj zoni Lab, Kadri Kastrati, negirao je da je Aljbin (Albin) Kurti, bio deo OVK u oblasti u kojoj je bio komandant, izveštava Gazeta Express.

Kastrati je u uključenju u emisiji Frontal na T7 rekao da Aljbin Kurti nije bio deo OVK sa oružjem, niti uniformom, na području u kom je on bio komandant.

„Bio sam član OZL (Operativne zone Lab) a gospodina Kurtija nisam video i nisam čuo da je bio deo neke jedinice. Mogu da kažem da nije. Možda je on (Rustem Mustafa) mislio da je on (Aljbin Kurti) član OVK koji je služio u kancelariji Adema Demaćija (Adem Demaçi), ali ne kao borac. Ni sa oružjem, ni u uniformi on (Aljbin Kurti) nije bio deo, i mogu odgovorno da kažem da nije ni bio tamo da poseti OZL“, rekao je Kastrati.

Rekao je da bi kao osoba zadužena za vojne operacije u OZL znao da li je Kurti bio deo vojnih jedinica.

„Bio sam komandant i bio sam zadužen za borbena dejstva i da je tako, sigurno bih znao. U uniformi i postrojen u vojnim strukturama, Aljbin Kurti nije bio“, rekao je Kastrati.

Pročitajte još:

Rustem Mustafa: Aljbin Kurti bio mi je saborac u „OVK“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.