Kandidat za gradonačelnika Gračanice: Moje mesto neće biti u kancelariji, već sa vama u njivi

Moje mesto neće biti u kancelariji već sa vama na vašoj njivi i u vašoj kući, poručio je okupljenim simpatizerima liste Srpska na mitingu u Gračanici kandidat za gradonačelnika ove opštine, Srđan Popović. Predizborni program počeo je pesmom "Ovo je Srbija" koju su izveli članovi ansambla "Venac".

Za govornicom se okupljenim simpatizerima Srpske najpre obratio kandidat za gradonačelnika Srđan Popović koji je rekao da je opština Gračanica možda fizički mala, ali da ima veliku duhovnu, istorijsku i intelektualnu moć. 

Ukoliko bude izabran za gradonačelnika, Popović obećava da neće sedeti u kancelariji:

Detaljnije o kosovskim  lokalnim izborima pratite na našoj tematskoj stranici​ "Lokalni izbori na Kosovu 2017."

"Kao vaš budući gradonačelnik mogu da vam obećam samo jedno, da ću se baviti vama i vašim problemima. Da moje mesto ne bude u kancelariji već sa vama na terenu, u vašem selu, na vašoj njivi, u vašoj kući." 

Đurić: 22. oktobar dan srpske pobede

Mitingu Srpske u Gračanici danas prisustvovao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. 

Poručuje da se na lokalnim izborima 22. oktobra stvara vizija opstanka Srba na Kosovu i da nije svejedno ko će voditi Gračanicu i centralno Kosovo.

"22. oktobar je dan srpskog jedinsta na Kosovu, ali neka nas čuju i do Prištine, 22 oktobar je dan srpske pobede," kazao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju imao poruku i za druge srpske opštine.

"Ja vam danas kažem, zamislite samo da ne daj Bože u nekoj opštini sa srpskom većinom umesto gradonačelnika koji će da radi i sarađuje sa Beogradom i da bude deo politike Srbije, da tamo dođu ljudi koji će bliže da sarađuju sa Prištinom i sa drugim centrima moći odlučivanja. Zamislite šta bi se desilo sa našim školama i bolnicama i sa svim onim stvarima od kojih zavisi naš opstanak na KiM," rekao je Đurić.

Podršku Srđanu Popoviću pružili su gradonačelnici Novog Sada, Miloš Vučević, i Severne Mitrovice, Goran Rakić.

Rakić: Srđane, verujem u tebe

"Da glasate za listu Srpska i Srđana Popovića kao gradonačelnika Gračanice i da pošaljete jasnu poruku da smo jedinstveni i da nas niko ne može razdvojiti," rekao je Vučević.

"Srđane, ovaj narod ovde ne očekuje mnogo. Očekuje da ispuniš ono što si obećao, a to je da na kraju tvog mandata ovde bude više Srba nego što ih ima danas i nadam se da ćeš to obećanje ispuniti. Verujem u tebe," poručio je gradonačelnik Severne Mitrovice i kandidat za tu funkciju ispred liste Srpska, Goran Rakić.

Skupu u Domu kulture, u Gračanici, prisustvovali su i ministri u Vladi Kosova, Nenad Rikalo i Ivan Todosijević, poslanik Slavko Simić, bivši gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović i aktuelni Vladeta Kostić.

Radio Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.