Kancelarija za KiM: Zaustaviti zastrašivanje Srba na Kosovu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju sinoć je oštro osudila poslednji u nizu pritisaka na srpsko stanovništvo, koji se ovoga puta dogodio u Orahovcu, u vidu pretećih poruka ispisanih na kućama čiji su vlasnici Srbi.

"To je jasna poruka preostalim Srbima iz Orahovca da se isele, a da oni koji su već otišli ne treba da se vraćaju," navodi se u saopštenju Kancelarije.

Kancelarija za KiM pozvala je nadležne da stanu na put uznemiravanju i zastrašivanju srpskog stanovništva i da obezbede miran i bezbedan život za sve žitelje Orahovca i pokrajine.

"To svakako podrazumeva da se krivci za ispisivanje pretećih poruka što pre pronađu i kazne," ističe se u saopštenju.

Incident se dogodio sinoć, a grafiti su ispisani na kućama Nedeljka i Živka Grkovića, Jovice Nedeljkovića, Dragana Nikolića i Todora Krstića, zbog čega su meštani veoma uznemireni, podseća Kancelarija za KiM.

Kuće na kojima su ispisani grafiti su prazne jer su vlasnici otišli iz Orahovca, ali su njihovi sunarodnici i komšije koji još žive u toj ulici uznemireni događajem i ispisanim porukama.

U ulici u Orahovcu gde su osvanuli grafiti je u poslednjih par meseci prodato nekoliko srpskih kuća.

Meštani kažu da grafite vide kao pritisak da i ostali Srbi iz ulice prodaju svoju imovinu.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.