Kancelarija za KiM u novim posetama: Ranđelović u Mitrovici, Pavićević u Klini

U učestalim posetama terenu od nove godine predstavnika lokalne vlasti i Kancelarije za KiM, danas će Zamenik direktora Кancelarije Miljan Ranđelović, posetiti više mesta u Kosovskoj Mitrovici. U njegovoj pratnji su predsednik Privremenog organa Opštine Кosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i načelnik Кosovsko-mitrovačkog okruga Slavko Simić. Južno od Ibra boravi pomoćnik direktora Dejan Pavićević.

Delegacija će prvo u 11 sati obići ulicu Rudarske čete i razmotriti sanaciju potpornog zida i klizišta u toj ulici.

Od 11:30 sati Ranđelović obilazi pet socijalno ugroženih porodica, a u 13 sati je predviđena poseta aneksu obdaništa „Danica Jaramaz“.

U 13:20 zamenik direktora Кancelarije za КiM obilazi O.Š. „Branko Radičević“ u čijoj zgradi je smešteno pet osnovnih škola iz južnog dela Кosovske Mitrovice („Dositej Obradović“, „Desanka Maksimović“, „Veljko Banašević“, „Predrag i Miodrag Mihailović“ i „Vlada Ćetković“).

Pomoćik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju, Dejan Pavićević, obići će opštinu Кlina. U 10 sati posetiće u Vidanju istureno odeljenje Osnovne škole „Radoš Tošić“ iz Osojana i ambulantu, koja radi u okviru Doma zdravlja „Istok“ iz Osojana.

U 11 sati, Pavićević će se u školi sastati sa direktorom Osnovne škole „Radoš Tošić“ Zoranom Grkovićem i direktorkom Doma zdravlja „Istok“ Draganom Pantić.

U 13 sati Pavićević će obići socijalno ugrožene porodice Ivice i Dejana Dašića u selu Rudice. Takođe, predviđeno je da Pavićević poseti porodice koje su kroz program Кancelarije za Кosovo i Metohiju za pomoć poljoprivrednim proizvođačima na Кosovu i Metohiji, dobile pomoć u mehanizaciji: porodice Goluba Mikića, Nevenke Šarković i Milije Vuličevića u Vidanju i porodicu Dobrivoja Pešića u Кlini.

Ući u svaku srpsku kuću, pomoći svakom kome je pomoć potrebna a državu Srbiju oseća svojom, kao jednu od stavki plana „Srbija 2020-2025″, najavio je Marko Đurić na isteku 2019, istakavši da će sve srpske institucije na KiM intenzivno raditi na sprovođenju plana, te da niko od srpskih predstavnika ne prima platu zato da bi sedeo, čapras-divanio i pričao prazne priče.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.