Kancelarija za KiM: Pretučena trojica Srba u G.Varagama; KP nema informaciju, poziva ih da prijave

Zubin Potok
FOTO: KoSSev

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su jedinice specijalne kosovske policije danas pretukle trojicu Srba iz Gornjih Varaga. Policija, tvrdi, nema ovu informaciju, ali otvoriće istragu, ukoliko sami navodno oštećeni ne prijave, poručuju.

„Srbi sa inicijalima M. R., M. S. i M. J. su se još jutros uputili do svoje stare šumske kuće u seču drva za ogrev, kada su ih po povratku zaustavili pripadnici FiT, pretukli, šutirajući ih i udarajući po telu, uz vulgarne psovke i uvrede na nacionalnoj osnovi. Кurtijevi specijalci su prema svedočenju povređenih, Srbima poručili da na severu Кosova i Metohije nemaju šta da traže“, saopštila je Kancelarija za KiM.

Povređeni su, nakon incidenta sami zatražili lekarsku pomoć, dodaju a težina zadobijenih povreda će se utvrditi.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani u izjavi za KoSSev nije mogao da potvrdi ovaj incident. Tvrdi da policijska stanica nije dobila prijavu do večeras

„Ukoliko se to dogodilo, oni treba da dođu u Policijsku stanicu i da prijave. Ali ako ne dođu, mi ćemo sutra da odemo i ispitamo na licu mesta da li se i šta dogodilo“, kazao je Eljšani.

Kancelarija za KiM u saopštenju ukazuje na „verbalno nasilje“, „proizvoljne upade u kuće“ i „fizičke nasrtaje na Srbe“ kao „svakodnevnu karakteristiku Кurtijeve okupacije severa Кosova i Metohije“.

„Zbog čega Beograd i insistira na povlačenju sprovodilaca terora iz opština severno od Ibra i raspoređivanju jedinica Кfora“, saopštila je Kancelarija.

O svim dešavanjima vezanim za najnovije tenzije na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici:

Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.