Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća u Batusu

Foto: Kancelaija za KiM
Foto: Kancelaija za KiM

U selu Batuse kod Kosova Polja sinoć je obijena i opljačkana kuća čiji se vlasnik u tom trenutku nalazio van svog doma, saopštila je danas Kancelarija za KiM. Kosovska policija se nije oglašavala povodom ovih navoda, dok je ujedno izostao odgovor na upit našeg portala.

Kancelarija za KiM saopštila je danas da je sinoć obijena kuća Dragiše Mirić.

Naznačili su da incident koji se dogodio u Batusu, u kojem danas živi oko 300 Srba, doprinosi da se meštani osećaju nebezbedno i kao „mete albanskih huligana i izgrednika“.

Preciziraju da su kontinuirani napadi na Srbije direktna posledica poruka „neodgovornih političara iz Prištine, koji seju mržnju prema svemu srpskom, a politikom nekažnjavanja daju vetar u leđa huliganima i podstiču nove napade koji za cilj imaju da unesu nemir među Srbima“.

Kancelarija za KiM očekuje da provalnici budu uhapšeni i procesuirani, a da predstavnici međunarodne zajednice budu svesni da Srbi „žive u konstantnom strahu za sopstveni život zbog najrazličitijih zuluma kojima su svakodnevno izloženi“.

Neposredno pre Kancelarije za KiM o krađi je izvestio RTS, takođe navodeći da je vlasnik kuće Dragiša Mirić – član Privremenog organa opštine Dečani i bivši poslanik u kosovskoj skupštini.

Pozivajući se na potvrdu Mirića, Javni servis je izvestio da je u trenutku provale kuća bila prazna.

Mirić koji se nalazio u Nišu, kazao je za ovaj medij da ga je o provali obavestio komšija koji mu je kazao da su razvaljena ulazna i sobna vrata, te da je napravljena premetačina u svim prostorijama.

RTS takođe prenosi da je Mirić o slučaju obavestio Kosovsku policiju, iz koje mu je potvrđeno da će da obave uviđaj.

KoSSev portal se povodom navoda o obijanju kuće obratio centralnoj direkciji Kosovske policije u Prištini, koja nas je, međutim, uputila na regionalnu kancelariju za informacije u Prištini.

Ovoj direkciji smo se takođe obratili elektronskim putem, ali nam odgovor do objavljivanja vesti nije stigao.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.