Kancelarija za KiM: Obijena kuća porodice Grković u Orahovcu

Orahovac KoSSev
FOTO: KoSSev

U Orahovcu je tokom jučerašnjeg dana obijena porodična kuća penzionera Nebojše Grkovića, saopštila je večeras Kancelarija za KiM.

Kako su naveli, kuća je obijena u trenutku kada se Nebojša, sa svojom suprugom nalazio na lekarskim pregledima i vakcinaciji van Orahovca.

„Po povratku je zatekao ispreturanu kuću i razbacane stvari“, dodaju iz Kancelarije, uz naznaku da se njegova kuća nalazi tik uz albanski deo Orahovca.

„Grkovići, kao i njihove komšije, više puta su do sada bili meta raznih provokacija, a sada i konkretnog incidenta“, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Radio Goraždevac izvestio je pre dva dana da je i kuća Mirjane Dedić koja takođe živi u srpskom delu Orahovca, obijena, tj. da su nepoznate osobe upale dok je ona spavala.

Kako je javio tada Radio Goraždevac, provalnici nisu ništa odneli iz kuće, ali jeste pričinjena materijalna šteta na prozorima, roletnama…

Navodeći da su se u Orahovcu dogodila dva incidenta u roku od dva dana, iz Kancelarije ocenjuju da to može da ukazuje na to da je „po sredi organizovana akcija zastrašivanja srpskog življa u ovoj sredini“.

„Ovaj incident ne sme se posmatrati izolovano, već u kontekstu pritisaka na preostale Srbe u Orahovcu da ovde nisu dobrodošli i da im se ugrožava egzistencija“, dodali su.

Iz Kancelarije ujedno navode da na putu koji vodi ka kući Grkovića postoje sigurnosne kamere, te da očekuju da će počinioci u najkraćem vremenu budu otkriveni i privedeni pravdi.

KoSSev portal se odmah nakon oglašavanja Kancelarije za KiM obratio Kosovskoj policiji pisanim putem za više detalja, ali do objavljivanja vesti odgovor nije stigao.

U poslednjem 24-časovnom izveštaju Kosovske policije nije bilo slučaja o kojem je izvestila Kancelarija za KiM.

O ovoj provali su u međuvremenu izvestili Radio Kim, kao i Radio Goraždevac, navodeći da je Grković pozvao Kosovsku policiju koja je obavila uviđaj na licu mesta.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.