Obijena kuća Mirjane Dedić iz Orahovca

Foto: Olivera Radić

U kuću Mirjane Dedić u srpskom delu Orahovca, prošle noći, upale su nepoznate osobe. Na kući su polomljeni prozori, roletne, a na drugom spratu je počinjena manja materijalna šteta. Provalnici nisu ništa odneli iz kuće a Srbi koji žive u ovom gradu, novi incident vide kao još jedan u nizu zastrašivanja.

Dedićeva je za Radio Goraždevac izjavila da se to dogodilo nešto posle 02:00 sata iza ponoći.

„Ja sam legla da spavam oko jedan posle ponoći. Oko 02:00 sam čula galamu i lupanje na drugom spratu. U neko vreme sam se probudila i zapitala se šta se dešava. Kada je lupio kapak od krova, ja sam pomislila da je zemljotres i izašla sam. Uzela sam lampu ali nisam smela iza kuće da odem, nego sam izašla na prvi sprat, na terasu. Pomislila sam da je vetar otvorio vrata i vratila sam se dole. Odjedanput sam čula korake i lupanje, bilo je gore nego da je zemljotres“, izjavila je Dedić.

Ona je kazala da je slučaj prijavljen kosovskoj policiji, koja je došla pet minuta nakon poziva.

„Policija je došla u 02.30 i rekli su da će tokom dana ponovo da dođu ali do sada nisu došli“, kaže Dedić.

Mirjana Dedić, koja je srčani bolesnik, kaže da je veoma uplašena i da ovako nešto do sada nije doživela.

„Ne mogu da vam opišem kako je to da u moje 73 godine doživim ovako nešto“, izjavila je Dedić za Radio Goraždevac.

U gornjem, srpskom delu Orahovca trenutno živi oko 280 Srba, a ovakvi incidenti nisu retki u poslednjih nekoliko godina.

Foto: Olivera Radić

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.