Kancelarija za KiM o Srbima koji se sumnjiče za špijunažu: Napad na srpski narod u Kosovskom Pomoravlju

 Kancelarija Za KIM

Nastavlja se „kampanja zastrašivanja našeg naroda na Kosovu i Metohiji hapšenjem srpskih domaćina i vršilaca važnih javnih funkcija“, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju nakon što je Kosovska policija objavila da su juče na prelazu Bela Zemlja uhapšena dvojica Srba koji se sumnjiče za špijunažu.

Kosovska policija jutros je izvestila javnost da je uhapsila dvojicu Srba pod teškom optužbom za špijunažu. Kasnije je tu informaciju za Periscopi potvrdio i portparol Kosovske policije, Daut Hodža koji je naveo da se radi o dvojici muškaraca rođenih 1959. i 1978. koji su se nalazili u automobilu marke Ford Galaxy. Drugi detalji o tome zašto se u slučaju dvojice osumnjičenih sumnja na to da su počinili krivično delo „špijunaža“ nisu poznati.

Nakon ovih informacija, oglasila se i Kancelarija za KiM koja je osim osude ovakvog postupka kosovskih vlasti iznela i detalje o identitetu i funkciji uhapšenih.

Iz Kancelarije za KiM navode da su hapšenja direktora OŠ „Mladen Marković“ iz Vitine, T.T. i Tehničke škole u Vrbovcu D.D. „najflagrantniji primer pravnog nasilja kojem su sve češće izloženi ugledni Srbi“.

Dodaju i da su privedenim Srbima obezbedili advokata i svu potrebnu pravnu podršku, a od međunarodnih institucija očekuju da reaguju kako bi došlo do obustavljanja „ove brutalne kampanje“ i oslobađanja privedenih.

Pročitajte još:

KP: Uhapšena dvojica Srba zbog špijunažePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.