Kancelarija za KiM: Napadnut maloletni Srbin u Babinom Mostu; Izostao odgovor Kosovske policije

Babin Most
FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

U Babinom Mostu – najvećem srpskom selu u opštini Obilić sinoć je, na Vaskrs, napadnut trinaestogodišnji dečak srpske nacionalnosti S. M, saopštila je Kancelarija za KiM. Kosovska policija se do sada nije oglašavala o ovom slučaju, dok ujedno nisu odgovorili na upit našeg portala.

Iz Kancelarije za KiM navode da je mladića iz Babinog Mosta napala i vređala ispred jednog kafića grupa od desetak starijih mladića albanske nacionalnosti.

„Slučaj je prijavljen policiji, a roditelji dečaka do kasno u noć su davali iskaz u policijskoj stanici u Obiliću. Predsednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović upoznat je sa slučajem i na raspolaganju je porodici dečaka za svu neophodnu pomoć i podršku“, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM poručuju da je ovaj napad pokazatelj da Srbi na Kosovu i Metohiji „ne mogu bez bojazni da obeleže ni najveće praznike“.

„Ovakvi incidenti, sa očiglednom etničkom motivacijom, posledica su antisrpske retorike Prištine i Aljbina Kurtina, koji generiše otvorenu mržnju prema svemu srpskom“, zaključuju.

Precizirali su da će o ovom incidentu da obaveste međunarodne predstavnike na Kosovu zadužene za zaštitu bezbednosti građana.

Da je sinoć u Babinom Mostu došlo do incidenta u kojem je napadnut maloletni Srbin, danas je našem portalu javilo više čitalaca.

KoSSev se povodom ovih navoda obratio Kosovskoj policiji, sa zahtevom za potvrdu i više detalja o slučaju.

Međutim, osim potvrde Kosovske policije u Prištini da je naš zahtev „prosleđen radi obrade“, odgovor je do objavljivanja ove vesti izostao.

Kancelarija za KiM je ujedno danas saopštila da je sa crkve Svete Petke u opštini Vitina, u nedelju ujutru, na Vaskrs, skinuta zastava sa grbom Srpske pravoslavne crkve.

„Zastavu je na zvonaru crkve postavio sveštenik u subotu popodne, ali je ona nestala sutradan, što je primećeno nakon vaskršnje liturgije“, saopštili su iz Kancelarije navodeći da je slučaj prijavljen policiji.

Osudili su najnoviji incident, naveli da je ova crkva kamenovana maja meseca prošle godine, ali i da je za Božić takođe došlo do skidanja zastave, odnosno da je u tome počinioce sprečio sveštenik.

Crkva Svete Petke u Vitini
FOTO: Kancelarija za KiM


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.