Kancelarija za KiM: Maltretirali i priveli lekara KBC KM na Jarinju; Advokat: Radi u Euromedic; KP: Uhapšen zbog napada na policajca

Kolona Jarinje Gužva Prelaz
Ilustracija/FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

Jedna osoba uhapšena je danas na prelazu Jarinje, saopštila je Kancelarija za KiM, a potom potvrdila i Kosovska policija. Dok iz Beograda tvrde da su ga službenici maltretirali, pa ga priveli jer im se usprotivio, iz KP iznose drugačije navode. Nije imao adekvatnu dokumentaciju da bi ušao na Kosovo, pa je vređao i napao policajaca, stoji u saopštenju uz fotografije osobe u uniformi, sa povredama glave.

O novom privođenju na Jarinju Srbina N. T. prvo je izvestila Kancelarija za KiM.

Navodeći puno ime i prezime, tvrde da je reč o lekaru zaposlenom u KBC Kosovska Mitrovica.

Iz Kancelarije za KiM saopštili su da je N. T. priveden na Jarinju, dok je vozio maloletnu decu u opštinu Srbica, na porodičnu Krsnu slavu.

„Pripadnici Kosovske policije zaustavili su ga zbog nedostajuće dokumentacije za decu, izveli decu iz vozila i maltretirali T. pred njima, a kada im se usprotivio, priveli su ga“, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM potvrdila je da je angažovala advokata.

„Reč je o još jednom slučaju iživljavanja od strane Kosovske policije koja svakodnevno traži izgovore i opravdanja da bi maltretirala i privodila Srbe, a slučaj T. izdvaja se po tome što je maltretiranje doživeo pred troje dece od dvanaest, osam i pet godina i to na Slavu“, zaključuje se u saopštenju.

Kasno večeras hapšenje N. T. na Jarinju potvrdila je i Kosovska policija, iznoseći nešto drugačije navode, odnosno da je osumnjičen za napad na službeno lice.

Poručuju da je N. T. za kojeg navode da je državljanin Srbije, stigao na prelaz Jarinje danas oko 16.30.

N. T. (1981) nije posedovao potrebnu dokumentaciju za ulazak na Kosovo, dodaje se u saopštenju, bez iznošenja drugih detalja.

Nakon što mu nije dozvoljeno da uđe na teritoriju Kosova on je, kako navode iz KP, počeo da vređa policijske službenike koji su bili na dužnosti na ovom prelazu.

Ujedno navode da su zatražili od N. T. da potpiše dokument o tome da mu nije dozvoljeno da uđe, kao i da je on to odbio.

Potom je, dodaju, napao jednog policajca i naneo mu telesne povrede, usled čega je službeniku ukazana medicinska pomoć.

Iz policije su ujedno medijima dostavili više fotografija osobe u uniformi, sa povredama glave.

Protiv N. T. je pokrenut postupak za „napad na službeno lice“, dok mu je ujedno određeno zadržavanje do 48 sati.

Advokat: Sutra pred sudijom za prethodni postupak, nije mi poznato da radi u KBC KM

Advokat N. T., Miloš Delević, potvrdio je takođe u međuvremenu za KoSSev da je N. T. saslušan i da mu je određeno 48-časovno zadržavanje, kao i da se tereti za napad na službeno lice.

Delević nije hteo da govori detaljno o onome što se N. T. stavlja na teret, te je najavio da će sutra da izađe pred sudiju za prethodni postupak.

On je ujedno kazao da N. T. radi u Beogradu u Euromedic, te da mu nije poznato da je i lekar u KBC Kosovska Mitrovica, kako je to saopštila Kancelarija za KiM.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.