Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća u Cernici; Izostao odgovor KP

Incident u cernici
FOTO: Kancelarija za KiM

Na porodičnu kuću Stojana Vasića u Cernici, danas u poslepodnevnim časovima bačene su kamenice i staklene flaše, saopštila je večeras Kancelarija za KiM. Kosovska policija se nije oglašavala o ovom slučaju, dok je ujedno, do objavljivanja vesti, izostao odgovor na upit našeg portala.

Prema navodima Kancelarije, ka dvorištu i objektima danas je poletelo više staklenih flaša i kamenica koje su napravile materijalnu štetu, a u toku napada vlasnik kuće se nije nalazio na imanju, već je u kući bio njegov bratanac.

„Reč je o sramotnom zastrašivanju i napadu na Srbe koji žive u Cernici i pokušaju da se oni isteraju sa svog kućnog praga“, poručuju iz Kancelarije, navodeći da je slučaj prijavljen policiji koja je izašla i izvršila uviđaj.

Kosovska policija se danas, međutim, nije oglašavala o slučaju u Cernici, ali nije ni odgovorila na upit KoSSev portala o navodima Kancelarije za KiM koji smo im uputili odmah nakon što je medijima dostavljeno saopštenje.

Uz navode da su kamenice bačene u Gnjilanu, ocenjuju i da se „inspirator ovog huliganskog akta nalazi u Prištini“, a odakle „antisrpskom retorikom i politikom nekažnjavanja podstiču ovakva i slična dela protiv Srba“.

„Očekujemo da izgrednici budu uhapšeni i adekvatno sankcionisani, a da ovakva dela ne budu minimalizovana u albanskom društvu i međunarodnoj zajednici, jer svaki napad na Srbe na Kosovu i Metohiji jeste napad na naš ostanak i opstanak na vekovnim ognjištima“, zaključili su.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.