Kancelarija za KiM izdvojila novčana sredstva za sanaciju i dogradnju tri porodične kuće u Vitini

FOTO: Kancelarija za KiM

Kancelarija za KiM opredelila je novčana sredstva za sanaciju i dogradnju tri porodične kuće na teritoriji opštine Vitina. Adaptirane domove dobiće višečlane porodice Kojić, Bogdanović i Simić. 

„Nastavlja se stambeno zbrinjavanje našeg naroda na KiM, sa akcentom na višečlane porodice i one koje žive u otežanim uslovima“, naglasili su iz Kancelarije.

Adaptirani dom dobiće porodica Dragana Kojića iz Vrbovca – koja broji šest članova među, kojima je i dvomesečna beba.

Bolji krov nad glavom, uz pomoć sredstava Kancelarije za KiM, usrećiće i šestočlanu porodicu Bobana Bogdanovića iz Klokota, inače samohranog oca.

Projektom je obuhvaćena i sanacija kuće Ilije Simića iz Klokota – čiji je dom, kako kažu iz ove institucije, krajem prošlog meseca pretrpeo brojna oštećenja usled požara.

Poboljšanje opštih uslova života srpskog naroda na KiM, a posebno stambeno zbrinjavanje – jedan je od prioritetnih aktivnosti Kancelarije za KiM, kazala je pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković.

„Kancelarija nastoji da kroz svoje projekte pomogne što više porodica na KiM, a prioritet su nam svakako višečlane porodice i domaćinstva. Naša je obaveza i zadovoljstvo da kao Kancelarija možemo da stambeno obezbedimo i zbrinemo brojne porodice u našoj južnoj pokrajini i pružimo im što kvalitetnije uslove života. Važno nam je da ravnopravno brinemo o našim ljudima, kako južno, tako i severno od Ibra, jer nam je cilj da ostanu na svojim ognjištima i u što boljim uslovima razvijaju svoje porodice“.

Kaže da su osim ovih sanacija, u istoj opštini već u toku radovi na još dve kuće.

Izvode se radovi na sanaciji kuće samohrane majke Lidije Gerić iz Mogile, a kraju se privodi i izgradnja potpuno novog doma u Vrbovcu za šestočlanu porodicu Marka Pirića, interno raseljenog iz Vitine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.