Kancelarija za KiM i „Srpska solidarnost“ organizovali letovanje za decu sa KiM

Deca sa KiM Sutomore
FOTO: Kancelarija za KiM

Mališani iz socijalno ugroženih porodica sa KiM borave sedam dana na crnogorskom primorju u Sutomoru. Putovanje ukupno osamdesetoro dece školskog uzrasta organizuje Kancelarija za KiM u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Srpska solidarnost“.

Kako navode iz ove Kancelarije, đaci su podeljeni u dve grupe zbog epidemioloških mera. Prva grupa juče je završila letovanje dok je druga istog dana stigla.

Tokom boravka na primorju, njima je organizovan i niz edukativno-zabavnih aktivnosti, dodaju.

Mališane je obišla pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Svetlana Miladinov i tom prilikom poručila da je za Kancelariju i nju lično jedan od prioriteta da deca imaju bolje uslove za odrastanje.

„Svesni smo da mladi sa Kosmeta žive u težim uslovima i okolnostima nego mladi u drugim delovima Srbije. Zato je naš zadatak i obaveza kojoj smo sa zadovoljstvom posvećeni da našoj deci sa Kosova i Metohije omogućimo srećnije odrastanje. Zbog toga smo se i potrudili da im organizujemo ovaj put, a posebno me je dirnulo to što većina dece iz ove grupe nikad nisu bila na moru“, istakla je Miladinov.

Ona je navela da su putovanja mladih sa svojim vršnjacima važna i za socijalizaciju dece.

Iz Kancelarije dodaju da je ovo samo jedno u nizu putovanja za decu iz socijalno ugroženih porodica sa prostora KiM koje organizuju u sradnji sa partnerima.

Podsećaju da je prethodno 200 dece boravilo na Tari, i najavljuju da će se ovakve aktivnosti sprovoditi i ubuduće.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.