Kancelarija za KiM: Dodela poljoprivredne opreme danas u Leposaviću

Kancelarija Za KIM

Oko 80 poljoprivrednih proizvođača sa područje opštine Leposavić danas će u 13 časova u ovom mestu dobiti podsticajna sredstava za razvoj poljoprivrede, saopštila je Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Današnjem događaju pristustvovaće i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, Zoran Bojović.

Oprema za navodnjavanje „kap po kap“ i trimeri za potrebe 50 korisnika sa ovog područja, izdvojeni su iz programa kancelarije za raspodelu podsticajnih sredstava za 2018. godinu, dok će iz programa za 2019. godinu, biti uručeno sedam motokultivatora, 10 traktorskih freza, četiri priključne mašine za motokultivatore, dva dvoobrazna traktorska pluga, jedna balirka za seno, jedna traktorska drljača i jedna traktorska tanjirača, dve traktorske kose i jedan atomizer za 29 poljoprivrednih domaćinstava sa područja opštine Leposavić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija navodi da je iz ovog programa u toku 2018. godine za potrebe razvoja poljoprivrede u opštini Leposavić izdvojila 20.107.074,00 dinara, a tokom 2019. godine 15.000.113,00 dinara.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.