Kancelarija: Stotinu socijalno ugrožene dece sa Kosova na letovanju u CG

FOTO: Kancelarija za KiM

U organizaciji Kancelarije za KiM i HO „Srpska solidarnost“, stotinu dece iz socijalno ugroženih porodica sa KiM boravi ovog meseca, u dve grupe, u sedmodnevnom letovanju u Crnoj Gori.

Reč je o deci iz Gore, Štrpca, Kosovske Kamenice, Kosova Polja, Peći, Gnjilana, Istoka, Prištine, Gnjilana, Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića, uzrasta od 4. do 6. razreda koji imaju vrlo dobar ili odličan uspeh.

Druga grupa mališana juče je započela svoje letovanje, precizira Kancelarija za KiM.

„Osim plivanja i ostalih zabavno-rekreativnih sadržaja, đacima su organizovane i aktivnosti kao što su obilazak turističkih znamenitosti i poseta pravoslavnim hramovima u Sutomoru, Bečićima i okolini“, dodaju iz ove institucije.

Njih je posetila pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za socijalna pitanja, Svetlana Miladinov, koja je ukazala na značaj organizacije ovih putovanja.

„Cilj ove akcije i projekta je da deci sa KiM omogućimo promenu sredine, jer oni odrastaju u specifičnim uslovima. Njima ovo mnogo znači, osmeh na njihovom licu nema cenu. Kancelarija će nastaviti i u narednom periodu da ulaže u ovakve projekte i sigurna sam da će to doneti deci radost“, izjavila je ona.

Ujedno je najavila da će Kancelarija za KiM i u budućnosti podržati ovakve akcije koje, kako dodaje, imaju za cilj da doprinesu lepšem i zdravijem odrastanju dece sa Kosova.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.