Kada će biti porušena ili renovirana zgrada stare škole "Branko Radičević"?

Poštovani Ivane,
 
Ni posle tri mejla i nekoliko telefonskih poziva, od kojih samo danas dva, iz rektorata Univerziteta Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje koje ste postavili. Ni na jedan od tri upućena mejla nismo dobili odgovor, a kada bismo pozvali telefonom u rektorat, dobijali smo razne odgovore – od toga da osoba koja je zadužena za odnose sa javnošću je uzela slobodan dan, preko toga da će odgovor brzo stići, da će odgovoriti i rektor, da ćemo dobiti napismeno, do toga da su osobe zadužene za odgovor na sastanku ili na kolegijumu. Prvi mejl smo poslali 10. juna.
 
I gradonačelnik Goran Rakić i Kancelarija Predsednika Privremenog organa su nas odmah uputili na Univerzitet, naglašavajući da je ovo pitanje pre svega za rektorat.
 
Iz nezvaničnih izvora smo saznali da je SO Kosovska Mitrovica objekat i zemljište OŠ "Branko Radičević" ustupila Univerzitetu bez ikakve nadoknade, na period od 20 godina (2007. do 2027.) Zašto se objekat ne privodi nameni iako je od ustupanja zemljišta prošlo osam godina – nismo uspeli da saznamo iz samog rektorata, a upravo su to pitanja koja smo im uputili. Tražili smo odgovore na pitanja šta planiraju da urade konkretno sa ovom školom i zemljištem kojim trenutno raspolažu i kada će uraditi i zašto osam godina kasnije se ništa nije uradilo. 
 
KoSSev će nastaviti da traži odgovor na Vaše pitanje. Sve informacije koje budemo dobili od relevantnih izvora objavićemo na ovoj stranici. 


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.