Kada će biti isplaćeni socijalna pomoć i dečiji dodatak za korisnike na KiM-u?

KoSSev je tokom februara dobio više pitanja građana o isplati socijalne pomoći i dečijeg dodatka za teritoriju Kosova i Metohije, koja kasni od kraja prošle godine. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju je potvrđeno da će ove pomoći biti isplaćene najverovatnije u sredu, 9. marta. 

Na pitanja našeg portala – kada će biti isplata dečjeg dodatka i socijalne pomoći korisnicima na KiM-u, zašto dolazi do višemesečnog kašnjenja početkom godine u ovim isplatama već par godina unazad, zašto, na primer, ne kasne isplate za nezaposlena lica, ali se to dešava sa isplatama dečjeg dodatka i socijalne pomoći, te da li će korisnicima novac biti isplaćen retroaktivno, iz Kancelarije za KiM su odgovorili: 

"Isplata dečjeg dodatka i socijalne pomoći na početku godine se ne može vršiti dok Program za isplatu pomoći socijalno najugroženijem stanovništvu na Kosovu i Metohiji ne usvoji Vlada.

Program za 2016. godinu usvojen je Zaključkom Vlade 27. februara, nakon čega su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, predali naloge finansijskim službama za isplatu svih socijalnih pomoći. 

Isplata pomoći za decembar i januar tekuće godine očekuje se u sredu, 09. marta."Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.