Nakon teške krađe u Zvečanu, pljačka u Kosovskoj Mitrovici

Tokom pljačke prodavnice u Severnoj Mitrovici koja se dogodila danas nešto posle 15 časova, ukradeno je skoro 2.000 evra i povređeno je jedno lice. Ovo je druga krađa na Severu KiM-a u poslednja tri dana. Prethodno je, 5. marta, izvršena teška krađa u Zvečanu. Današnja pljačka dogodila se u Kolašinskoj ulici. 

"Jedno nepoznato lice je, pod pretnjom oružja od vlasnika jednog lokala, otuđilo oko 30.000 dinara i 1.500 evra. Napadač je tokom pljačke koristio silu protiv žrtve, i to korišćenjem plastične stolice i flaše, nanevši površinske povrede žrtvi. Napadač nije poznat žrtvi, a za sada ni Kosovskoj policiji. Istražna jedinica policije je izvršila uviđaj i uzela je preliminarne informacije i istraga se nastavlja," rekao je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti. 

On je ipak dodao da je slučaj zaveden kao oružana pljačka. 

A prema jučerašnjem dvadesetčetvoročasovnom izveštaju Kosovske policije, i pre dva dana se dogodila teška krađa u Zvečanu. 

Jedna ženska osoba je tog dana prijavila da su nepoznata lica demolirala njenu kuću, ukravši razne predmete i novac u vrednosti od oko 1.170 evra. Slučaj je okarakterisan kao teška krađa, a nije navedeno u kojem delu ove opštine se krađa dogodila. 

Podsetimo, pre dva dana je u Severnoj Mitrovici prijavljen i slučaj paljenja automobila. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.