K. Mitrovica: Za manje od 6 sati prikupljeno 59 jedinica krvi

Crveni krst
Foto: Crveni krst Kosovska Mitrovica

Za manje od šest sati u Kosovskoj Mitrovici danas prikupljeno je 59 jedinica krvi. U akciji dobrovoljnog davanja krvi koju je organizovao Crveni krst ovog grada, prijavilo se 62 dobrovoljnih davalaca, za KoSSev je potvrdio sekretar ove organizacije Saša Nikolić.

Podsećamo, akcija dobrovoljnog davanja krvi  organizovana je na Nacionalni dan davalaca krvi, u saradnji sa odeljenjem transfuzije krvi KBC Kosovska Mitrovica i Privremenim organom opštine Kosovska Mitrovica.

Spirić
Foto: Crveni krst Kosovska Mitrovica

Krv je danas dao i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, a među davaocima bilo je i veterana. Jedan od njih je i Jovan Ilić, koji je danas dao krv po 36. put.

„Za mene je to poseban trenutak, tada sam najsrećniji. Pun sam pozitivne energije“, kazao ranije danas za naš portal Ilić.

Organizator akcije Saša Nikolić se zahvalio svima na pomoći, a posebnu zahvalnost uputio je volonterima Crvenog krsta koji su i tokom ove pandemije svakodnevno radili.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.