K.Mitrovica: Požari na strujnim kablovima, Elektrodistribucija apeluje na uštedu

Struja
Ilustracija

Zbog požara na izlaznom kablu betonskog stuba u ulici Anke Spajić, četvrta i peta zgrada u novom naselju Brđani u Kosovskoj Mitrovici, više od sat i po vremena bile su bez električne energije. Požar je ugašen, kvar saniran i struja puštena, a iz Distribucije apeluju na sve građane da je ubuduće štedljivo troše.

Kako je za KoSSev potvrdio šef dispečerske službe Elektrodistribuje u Kosovskoj Mitrovici i koordinator za Sever, Zoran Obradović, požar na ovom betonskom stubu izbio je danas u kasnim poslepodnevnim satima, a na licu mesta je bila i Vatrogasna jedinica koja ga je sanirala.

Iako je bila mala verovatnoća da se takav kvar, na kom je čak izbio i požar, uopšte sanira do sutra, večeras oko 18.15 ove dve stambene zgrade su dobile struju.

Međutim, kako navodi Obradović, zbog prekomerne potrošnje i pregorevanja kablova, bez napona su do sutra, ostale dve privatne kuće.

Osim toga, istovremeno, kada je požar izbio u Brđanima, u trafostanici u ulici Oslobođenja u naselju Bošnjačka izgorela je jedna faza.

Stoga, iz Distribucije mole građane da štedljivo troše struju.

„Apelujem na sve potrošače u celom gradu da smanje potrošnju. Ugrožena nam je i trafostanica i sve“, naglasio je Obradović.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.