K.Mitrovica: Izbodeni policajac i građanin u pokušaju da spreče pljačku, napadač sa ličnom kartom iz Albanije pobegao

U Kosovskoj Mitrovici, u centru grada, danas oko 15:30, nožem je uboden policajac Kosovske policije u civilu, kao i građanin M.B., kada su pokušali da sa grupom građana spreče pljačku dilera deviza. Lice koje je pokušalo pljačku, pobeglo je – ali je za njim ostala lična karta izdata u Republici Albaniji, uz dva noža, kojima su najverovatnije žrtve ubodene. Njima se trenutno u kosovskomitrovičkoj bolnici ukazuje lekarska pomoć. U toku je potraga za napadačem.

"Oko 15:30 u ulici Kralja Petra, u blizini prodavnice 'Vrbas', jedno lice pokušalo je pljačku nad dilerom. Grupa građana koja je primetila ovo komešanje, pokušala je da spreči napad i uhvati napadača. U tom trenutku naišao je policajac u civilu, koji je, videvši gužvu, reagovao, i tada je uboden nožem od strane osumnjičenog u predelu podlaktice," potvrdio je za KoSSev šef operative Kosovske policije za Sever, Željko Bojić. 

Policajac je prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici. Trenutno mu se ukazuje lekarska pomoć, a prema izjavama očevidaca, on je obilno krvario. 

U ovom komešanju, najverovatnije nožem, povređen je i M.B. ('82), takođe, u ruku. I on je smešten u bolnici.

Lice koje je pokušalo pljačku pobeglo je, ali su na licu mesta pronađeni lična karta i dva noža. Lična karta je izdata u Republici Albaniji, KoSSev nezvanično saznaje. U toku je potraga za napadačem.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.