Južna Mitrovica čeka pobedu "nacionalnog tima" uz slogan "Ja sam dobro kad je dobro Albanija"

Uz slogan "Ja sam dobro kad je dobro Albanija", građani Južne Mitrovice pratiće danas uživo fudbalsku utakmicu Albanija-Srbija putem video bima koji je postavljen na sportskom terenu nekadašnje mitrovičke gimnazije sa posleratnim nazivom "Frank Bardi", navodi portal "Mitrovica Toppress". Prenos utakmice su organizovali fudbalski navijači "Trepča Torcida" uz podršku opštine Južna Mitrovica i lokalnih kafea. Na istom terenu koji je, kako prenosi ovaj portal, "već pripremljen", biće proslavljena i eventualna pobeda albanskih fudbalera.

"Na već pripremljenom terenu se vidi moto nezavisnosti albanskog Mitrovčanina lavljeg srca Ise Boljetinija – 'Ja sam dobro kad je dobro Albanija', koji su organizatori dekorisali crvenom i crnom bojom, verujući da će postići pobedu protiv Srbije," navodi Toppress.

Ovaj portal dodaje i da su organizatori pozvali građane da "zajedno, mirno i sa poštovanjem, korektno prate pobedu" koja će njihov "nacionalni tim odvesti na Evropsko prvenstvo u Francusku 2016."

Podsetimo, Kosovska policija je zbog utakmice Albanija – Srbija koja se igra u 20:45, u Elbasanu, podigla nivo bezbednosti na Severu Kosova, te je broj policajaca i patrola na području Severne Mitrovice znatno veći nego inače. Utakmica se igra skoro godinu dana od čuvenog puštanja bespilotne letelice sa mapom tzv. etničke, odnosno velike Albanije na beogradski stadion, tokom 'prijateljskog' meča Srbija-Albanija, kada je i na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici takođe došlo do incidenta. Autobus sa srpskim igračima je sinoć kamenovan u Albaniji, preneli su srpski mediji, dok je albanski ambasador u Srbiji, Iljir Boćko, "odbio" da primi protestnu notu Srbije uz obrazloženje da se "nije ništa dogodilo", takođe su prenele beogradske agencije.


Uoči meča Srbija – Albanija Kosovska policija pojačava bezbednost u Severnoj Mitrovici

Posle dva sata sukoba, EULEX policija i KP šok bombama rasterali grupu Albanaca u Južnoj Mitrovici koja je pokušala da pređe na Sever

Šta zapravo proslavljaju Albanci nakon sinoć prekinute utakmice?


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.