Jutros osvanule prve barikade u K.Mitrovici

FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

U severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su osvanule dve nove barikade. Jedna od postavljenih barikada nalazi se u samom gradskom jezgru, a druga na novom mostu kod Dudinog krša. Radi se o prvim barikadama postavljenim u K.Mitrovici u poslednjih 18 dana. 

Prva barikada postavljena je na ulazu u Bošnjačku mahalu iz pravca Tehničke škole u severnom delu Mitrovice. Sastavljena je od nekoliko kamiona natovarenih kamenjem i peskom, kojima je preprečen put.

Radi se o ulici Knjaza Miloša, koja vodi do istočnog mosta.

Ulica je praktično potpuno blokirana sa saobraćaj, a pored barikade se može proći samo pešaka.

Automobilima se od jutros može samo sporednim putevima.

Druga barikada postavljena je na novom mostu kod Dudinog krša, koji iz severnog dela Mitrovice vodi ka magistralnom putu Mitrovica – Raška.

I ona je takođe sastavljena od nekoliko kamiona natovarenih peskom i njima je preprečen put preko celog mosta, pa je i ova deonica blokirana za saobraćaj.

Kosovska Mitrovica je do sada bila jedina od četiri opštine na Severu u kojoj nije bilo barikada, ali sa druge strane, tokom prethodnih dana u višenacionalnim delovima grada raspoređene su jače snage Kosovske policije.

U međuvremenu je i Kosovska policija potvrdila postavljanje novih barikada na Severu.

I oni potvrđuju da je jedna postavljena kod Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici, a druga u mestu Dudin Krš.

Naznačili su i ovaj put da su i ove barikade postavile „kriminalne osobe/grupe, dodatno ometajući slobodu kretanja“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.