Jovanović: Jedini način da se Kosovo sačuva je smeniti Vučića

FOTO: KoSSev

Jedini način da se Kosovo sačuva jeste smeniti Aleksandra Vučića, poručio je večeras Miloš Jovanović.

Lider Nove demokratske stranke i jedan čelnika od koalicije NADA gostovao je u Utisku nedelje sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom i profesorom Pravnog fakultetau u Novom Sadu Bojanom Pajtićem.

„Smeniti Aleksandra Vučića je nužan uslov da se Kosovo i Metohija sačuva“ poručio je Jovanović.

Objasnio je da šta god je predsednik Srbije poručivao o čuvanju Kosova, uradio je suprotno, te da vlast posebno iritira to što on kao pripadnik desnog političkog spektra o tome javno govori.

Objasnio je da od nedavnih događaja da je to slučaj bio sa energetikom, srpskim tablicama, Takođe, poručio je i da je Banjska bila „nacionalno poniženje“, te da je više njih posle toga reklo „ovo više ne može da se trpi, ovo mora da se menja“.

„Pitanje Kosova i Metohije je pitanje naše budućnosti. Predamo li Kosovo i Metohiju, otvorićete niz geopolitičkih problema u vrlo bliskoj budućnosti – od Republike Srpske preko Raške oblasti. Dakle, nije to samo pitanje što je to naša duhovna vertikala, što je tamo 100,000 naših sunarodnika prema kojima imamo neke obaveze i neku solidarnost. (…)To se ne dešava preko noći. Ne smemo da odustanemo od toga“.

Đilas se nadovezao, poručivši da je Kosovo deo Srbije, sa čim je Jovanović saglasan.

Obojica su konstatovali da se proces preregistracije na RKS praktično dovršio, dok se u Beogradu ćuti o tome.

„2000 porodica upisalo je decu u škole u Srbiji“, dodao je Đilas, sa čim se i Jovanović saglasio kao poznatim podatkom.

„Važno je da se uspostavi princip smenljivosti vlasti“, istakao je Bojan Pajtić, dodavši da, kako je okvalifikovao, sa koruptivnom i bahatom vlašću osnovni način da se prekine, jeste da „neko drugi dođe na vlast“ – a posle ćemo njih smenjivati.

Umesto toga, javnosti se godinama servira uvrežena mantra o opoziciji kao „manjem zlu“, i da je to „udbaška podmetačina“

Pajtić je naglasio kako birači treba da shvate da se „u Beogradu lomi sudbina Srbije“ i da neopredeljeni birači desne opcije shvate da vlast pokušava da spusti ispod cenzusa i Narodnu stranku i Novu demokratsku stranku Srbije.

„Jedan glas više za koaliciju ‘Srbija protiv nasilja’ drastično menja atmofesru u Srbiji i ljudi će i u policiji i u tužilaštvu i medijima i te kako početi da razmišljaju kad vide da SNS nije nepobediv, ne samo u glavnom gradu“, poručio je Pajtić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.