Još uvek bez rezultata potrage za Aleksandrom Miletićem

Ni nakon dvadeset i pet dana pretrage jezera Gazivode, nije pronađen Aleksandar Miletić (35), koji je nestao u sudaru dva motorna čamca, u noći između 13. i 14. jula. Za nestalim mladićem iz Kosovske Mitrovice i dalje traga vatrogasna jedinica iz Zubinog Potoka, zajedno sa građanima, prijateljima i porodicom, a dno jezera se i dalje pretražuje podvodnom kamerom. U ovoj nesreći stradali su još Petar Mirković (28) i Vladan Stašić (34), koji su se takođe nalazili u čamcima i koji su pronađeni odmah nakon nesreće, kao i Dušan Nikolić (35), koji je pronađen pre osamnaest dana. 
 

Povezani članci: 

14 dana potrage za Aleksandrom Miletićem

Ronioci rano jutros pronašli jedno beživotno telo u jezeru "Gazivode"

Podvodnom kamerom pretražuju Gazivode; stigli ronioci i iz Beograda

Potraga za nestalim mladićima još uvek bez rezultata

I ronioci iz Kragujevca od jutros u potrazi za nestalim mladićima

Na Gazivode stižu ronilačke jedinice iz Prištine i KFOR-a i započinju dubinsku pretragu

Trodnevna žalost u Kosovskoj Mitrovici zbog smrti mladića na jezeru Gazivode

U sudaru glisera na jezeru Gazivode dva lica poginula, dva nestala

"Potraga za nestalim A.M. je i dalje u toku. Svakodnevno se vrši pretraga priobalja jezera – ujutru, u podne i predveče, a vrši je, kako vatrogasna služba iz Zubinog Potoka, tako i sami građani. Ronioci ne učestvuju u pretrazi, ali se ona vrši, kao i ranije, i podvodnom kamerom," izjavio je za KoSSev, šef operative regionalne direkcije Kosovske policije na Severu, Miodrag Lekić. 

 
On je dodao da i u slučaju vremenskih nepogoda pretraga neće biti obustavljena, te da će ona trajati do daljnjeg.
 
"Pretraga se neće prekidati ni u slučaju vremenske nepogode. Ljudi koji vrše pretragu nastavljaju je i u slučaju kiše, a potraga za A.M. trajaće do daljnjeg," rekao je Lekić. 
 
Šef operative regionalne direkcije Kosovske policije na Severu je objasnio i da se nakon što je pretražen čitav pojas u kojem se nesreća dogodila, sada pretražuju sektori nizvodno, prema brani. 
 
"Nakon što su po sektorima ronioci pretražili čitav pojas u kojem se nesreća dogodila, a koji predstavlja veću površinu, sada se podvodnom kamerom pretražuju sektori nizvodno, prema brani. Ukoliko se kamerom bude pronašlo telo A.M., ronioci će se ponovo angažovati," objasnio je Lekić.
 
Na pitanje da li postoje ikakve prognoze o tome kada bi se moglo očekivati da se Aleksandar Miletić pronađe, Lekić je odgovorio: "Nezahvalno je davati ikakve procene. Nemoguće je proceniti kada bi se to moglo dogoditi." 
 
Poslednji pronađeni je i treći stradao mladić, Dušan Nikolić, koji je sahranjen 24. jula na seoskom groblju u Žerovnici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.