Blok zainteresovan za stabilnu vladu sa Samoopredeljenjem

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Trostruki blok DSK-ABK-Inicijativa se i dalje nada da će im se u budućoj vladi priključiti i ”Samoopredeljenje”, sa namerom da rukovode Kosovom u narednom mandatu, uprkos tome što je nekoliko pokušaja za sklapanje sporazuma propalo.
 
Potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Ahmet Isufi kaže da postizborna koalicija želi približavanje stavova u cilju formiranja stabilne vlade. 
 
Govoreći za ”Politiko.net”, Isufi je potvrdio da je koalicija otvorena da posle odluke Ustavnog suda nastavi pregovore sa “Samoopredeljenjem”. 
 
“Bićemo u kontaktu sa ”Samoopredeljenjem” i posle odluke Ustavnog suda ćemo videti koji su dalji koraci. Naša je želja da približimo stavove kako bismo imali stabilniju vladu koja garantuje noirmalnije funkcionisanje države”, rekao je Isufi. 
 
Pokret “Samoopredeljenje” je bloku jasno stavio do znanja da neće prihvatiti da udje u vladu ukoliko mu se ne dozvoli da rukovodi dijalogom. 
 
Upitan da li će blok prihvatiti da dijalogom rukovodi ”Samoopredeljenje” Ahmet Isufi nije želeo da konkretno odgovori, već je rekao da žele širi spektar predstavljenosti, kako bi Kosovo bilo stabilnije i kako bi normalnije funkcionisalo.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.