Još tri žrtve virusa korona u Srbiji, 44 nova slučaja

Korona Virus
FOTO: Profimedia

U Srbiji su se dogodila tri nova smrtna ishoda usled virusa korona, što ukupno čini 16 preminulih. Zabeležena su 44 nova slučaja, što je ukupno 785 zaraženih virusom korona u Srbiji, saopštio je na konferenciji za medije, epidemiolog Predrag Kon.

Preminula je žena 1939. godište u KBC Vojvodina i dvojica muškaraca u KC Srbija (1974) i u KBC „Dr Dragiša Mišović (1948)“. Svi su imali pridružene bolesti.

Hospitalizovano je ukupno 540 pacijenata.

„Opada broj pozitivnih u poslednja dva dana što ni u kom slučaju nije loše, ali se ne sme zavaravati, može biti samo kratak predah“, kazao je epidemiolog Predrag Kon, upozorivši da se povećava broj pacijenata na respiratoru. Njih je sada 62 kojima je respirator neophodan u ovom trenutku.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 622 osobe, od kojih je 44 pozitivno i 578 negativno na novi koronavirus.

Do 15 časova, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3.084 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.